Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsFeyenoord NieuwsVoetbalnieuws

”Ze deden maar wat bij Feyenoord, niemand durfde wat te zeggen” – Feyenoordpings.nl

''Ze deden maar wat bij Feyenoord, niemand durfde wat te zeggen''

Piet Keur brengt maandag een openhartige biografie uit. In ‘Stappen en scoren’ gaat hij ook in op zijn twee seizoenen bij Feyenoord.

Nadat Feyenoord in één van die twee seizoen slecht begonnen was, kregen ze te maken met het publiek. “Dat hele Vak S stoomde leeg en al die gasten kwamen het veld op. Iedereen schreeuwde toen, ‘van het veld af, van het veld af!’”, vertelt Keur. “Nee, bang was ik niet, ben sowieso nooit erg snel bang, maar er waren wel een paar spelers die het niet erg fijn vonden. Die jongens heb ik snel begeleid naar de spelerstunnel. Moet je nooit doen, vind ik, wegrennen voor je eigen supporters, ook al komen ze het veld op.”

“Die supporters hadden het helemaal niet op de spelers gemunt maar op het bestuur. Het ging ze niet om de spelers. Ze wilden alleen even stoom afblazen en duidelijk maken dat het zo niet langer kon. En ik snapte hun boosheid erg goed”, geeft de oud-Feyenoorder toe.

Ook destijds ging er veel fout in Rotterdam. “Er werden zulke rare besluiten genomen, dat sloeg echt helemaal nergens op. Zoals met Ton Lokhoff. Die zetten ze ineens rechtsback. Rechtsback! Ton is een middenvelder en geen rechtsback”, blikt hij terug. “Of Ruud Heus. Een prima linksback? Moest ineens op het middenveld spelen. John Metgod bijvoorbeeld werd tegen Ajax als spits geposteerd, omdat Ajax door de lucht kwetsbaar zou zijn. Wat een onzin allemaal. Ze deden maar wat bij Feyenoord. Niemand durfde er wat van te zeggen.”

Keur schets Martin van Geel als voorbeeld. “Ook zo’n speler die zijn mond niet open durfde te doen in de kleedkamer. In de voorbereiding bijvoorbeeld werd er gevraagd wie de penalty’s wilde nemen. Ik stak meteen mijn vinger op”, gaat hij verder. “Ik nam ze bij Twente ook altijd en ja, spitsen worden afgerekend op het aantal doelpunten dat ze maken. Dan zijn penalty’s natuurlijk mooie gelegenheden om aan doelpunten te komen. Logisch toch, dat ik mijn vinger opstak? Zo werd ik de eerste penaltynemer van Feyenoord.”

Niet iedereen was het daar echter mee eens. “Komt even later die Martin van Geel naar me toe en zegt; ‘Waarom stak jij je vinger op? Je weet toch dat ik vorig seizoen de penalty’s nam voor Feyenoord? Ik ben hier de penaltynemer.’ Nou, zei ik, dan had je je vinger moeten opsteken toen het werd gevraagd, niet nu bij mij komen klagen en zeiken, bijgoochem.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

De Boer over 'opa Seedorf': 'Daar werden we ook weleens moe van bij Ajax'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Van den Brom hoopt op contractverlenging bij Utrecht: 'Zo'n geweldige speler'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Geen toekomst bij Heracles: 'Gesprekken met clubs uit binnen- en buitenland'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

De Wolf: 'Ik heb het al een paar keer gezegd: gemiste kans voor Feyenoord'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *