Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Ajax NieuwsEredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Wouters blikt terug: ”Ik heb zelfs een klap in mijn gezicht gekregen” – voetbalshirt.com

Wouters blikt terug: ''Ik heb zelfs een klap in mijn gezicht gekregen''

Ajax neemt het zondag op tegen FC Utrecht. Jan Wouters kent de rivaliteit tussen de beide teams als geen ander. Hij speelde bij beide clubs en was er ook werkzaam als trainer.

De middenvelder maakte tijdens zijn carrière de overstap van FC Utrecht naar Ajax. ”Toen ik in 1986 van FC Utrecht naar Ajax ging, werd me dat niet in dank afgenomen in de stad. Ik kreeg heel wat naar mijn hoofd en bij het uitgaan in Utrecht heb ik toen zelfs een keer een klap in mijn gezicht gekregen. De dader was er snel vandoor…”, vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Het is volgens de oud-voetballer wel begrijpelijk. ”In die tijd werd het rivaliteitsgevoel er ook echt ingepompt. Waar dat vandaan kwam? We speelden toen altijd wel aardig tegen Ajax, maar verloren negen van de tien keer. In onze ogen won Ajax altijd met geluk, wat natuurlijk niet zo was, maar dat versterkte wel het gevoel van rivaliteit.”

 

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

De Boer over 'opa Seedorf': 'Daar werden we ook weleens moe van bij Ajax'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Van den Brom hoopt op contractverlenging bij Utrecht: 'Zo'n geweldige speler'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Geen toekomst bij Heracles: 'Gesprekken met clubs uit binnen- en buitenland'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

De Wolf: 'Ik heb het al een paar keer gezegd: gemiste kans voor Feyenoord'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *