Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Willem II investeert transfergeld door: ‘Zoals we dat deden met Frenkie en Virgil’

Willem II investeert transfergeld door: 'Zoals we dat deden met Frenkie en Virgil'

Willem II investeert transfergeld door: ‘Zoals we dat deden met Frenkie en Virgil’

Willem II heeft de laatste jaren een aantal fraaie financiële klappers gemaakt met een percentage in de verkoop van Frenkie de Jong door aan FC Barcelona en het vertrek van Fran Sol voor 3,5 miljoen euro. Niet al dat geld gaat weer in het aantrekken van nieuwe spelers, zegt algemeen directeur Martin van Geel in De Telegraaf.

“Het is niet zo dat we al het geld dat we binnenkrijgen op de transfermarkt weer in nieuwe spelers stoppen”, legt Van Geel uit in de ochtendkrant. “We gebruiken dat ook voor een upgrade van de faciliteiten en voor onze eigen jeugdaccommodatie. Het weer zelf opleiden van spelers, zoals we dat in het verleden hebben gedaan met bijvoorbeeld Joris, maar ook Frenkie de Jong en Virgil van Dijk, is een belangrijk doel voor Willem II.”

Willem II is aan een verrassend goed seizoen bezig en Van Geel hoopt met de Tilburgers ieder seizoen in het linkerrijtje te gaan eindigen. “Op dit moment hebben we de dertiende begroting én het dertiende spelersbudget van de Eredivisie. Dan kun je wel eens een uitschieter naar boven hebben, maar als je een minder jaar hebt, dreigt direct weer degradatie. Daarom moeten we structureel stapjes vooruit gaan zetten, zodat we richting het achtste budget gaan. Er is ruimte voor commerciële groei en de stad Tilburg explodeert van bedrijvigheid. Daar moeten we als Willem II op in zien te haken en dan ben ik ervan overtuigd, dat we op termijn structureel in het linkerrijtje kunnen gaan spelen”, aldus de algemeen directeur.

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Koploper Juventus morst na heerlijk duel met Sassuolo opnieuw punten

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Vraagtekens op Ajax-middenveld: 'Van de Beek weet ook wel dat hij het goed heeft'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Bergwijn bezorgt Kane jubileumgoal bij zege Spurs

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Kudus 'potentiële opvolger' Van de Beek: 'Kans dat hij gaat nog steeds heel groot'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *