Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Vitesse snijdt niet in spelersbudget ondanks verlies: ‘Dan heb je heel ander team’

Vitesse snijdt niet in spelersbudget ondanks verlies: 'Dan heb je heel ander team'

Vitesse snijdt niet in spelersbudget ondanks verlies: ‘Dan heb je heel ander team’

Hoewel Vitesse woensdag een verlies van ruim zestien miljoen euro bekendmaakte, hebben de slechte financiële resultaten geen acute gevolgen in Arnhem. Clubeigenaar Valeriy Oyf heeft miljoenen overgemaakt om de liquiditeit op peil te houden.

Dat vertelt algemeen directeur Pascal van Wijk aan De Telegraaf. Hij stelt dat Vitesse zich gelukkig mag prijzen met de Rus. “We moeten in onze handjes knijpen.” Sinds de Gelderse club in buitenlandse handen kwam werd er door de achtereenvolgende eigenaren Merab Jordania, Alexander Chigirinskiy en Oyf in totaal al circa 150 miljoen euro overgemaakt.

Dat leidde alleen in het seizoen 2017/2018 tot zwarte cijfers, maar Van Wijk bestrijdt dat Vitesse een te grote broek aan heeft. “Het is in Nederland niet vreemd om tekorten goed te maken met transfers, maar ons negatieve operationele resultaat is veel te groot.” Het voorbije seizoen kregen de Arnhemmers dertien miljoen minder binnen, dan werd uitgegeven (31 miljoen).

Bang dat Oyf binnenkort zijn handen van Vitesse aftrekt is Van Wijk niet. “Hij heeft een aantal zekerheden afgegeven. Ik voel een grote betrokkenheid. Het is absoluut een voetbaldier.” Wel wil de eigenaar dat de Arnhemmers de teugels aantrekken, maar ten koste van het spelersbudget gaat dat niet. “Als we minder in de selectie investeren, hebben we een heel ander team op het veld staan. Dan loop je het risico dat je in een negatieve spiraal komt en daar moet je natuurlijk voor waken.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Coëfficiëntenstrijd: nóg geen troostprijs voor uitgeschakeld Nederland

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Inter wint in leeg stadion, ook topper tegen Juventus zonder publiek

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Voetbalbond KNVB neemt vooralsnog geen maatregelen na eerste besmetting

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Spelers AZ balen van fouten: 'Onwijs klote, maar fantastisch Europees seizoen'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *