Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Van Hanegem adviseert Advocaat: ‘Je hebt er één van 17, wil je dan een 20-jarige?’

Van Hanegem adviseert Advocaat: 'Je hebt er één van 17, wil je dan een 20-jarige?'

Van Hanegem adviseert Advocaat: ‘Je hebt er één van 17, wil je dan een 20-jarige?’

Feyenoord-icoon Willem van Hanegem raadt zijn club aan om geen spits van buitenaf te halen. Trainer Dick Advocaat wil koste wat kost een concurrent voor Nicolai Jörgensen halen, maar volgens De Kromme loopt er genoeg talent rond in Rotterdam-Zuid.

De namen van de Rus Aleksandr Kokorin en Róbert Bozeník zongen de afgelopen dagen nadrukkelijk rond in Rotterdam-Zuid. “Maar je kan het bijna niet betalen, een aardige spits”, aldus Van Hanegem op de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord aan RTV Rijnmond. “Ik ben geen trainer, maar ik zou die jonge jongens gewoon eens een kans geven, man!”

De Kromme doelt op Naoufal Bannis: de jeugdinternatoinal van Oranje mocht aan het begin van het seizoen regelmatig zijn minuten maken, maar is onder Advocaat – met wie Van Hanegem ooit een bondscoachduo vormde – op het tweede plan beland. “Dat gaat gewoon een hele goede spits worden. Hij is nu zeventien jaar en dan wil je er een van twintig jaar (Bozeník, red.) binnenhalen? Nou ja, oké… Dick vindt hem nu niet goed genoeg. Dat kan. Maar geef hem dan de kans dat hij zich kan ontwikkelen en erin gegooid kan worden als hij twintig is.”

Bannis’ korte invalbeurten aan het begin van het seizoen smaken naar meer, wat Van Hanegem betreft. “Vijf, zeven, tien minuten en dan gaat hij vier, vijf keer diep. En hij krijgt geen ene knikker. Dan hoor ik: ja, je ziet hem niet… Nee, wij zien hem wel, maar degenen in het veld moeten hem zien: dat is het belangrijkste.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Hoopgevende teksten van Maurits Hendriks: 'Zou 1 september naar voren zou kunnen?'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Veel vraagtekens bij Brands en Everton vlak voor herstart: 'Nog hoop te doen'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

De Boer over 'opa Seedorf': 'Daar werden we ook weleens moe van bij Ajax'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Van den Brom hoopt op contractverlenging bij Utrecht: 'Zo'n geweldige speler'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *