Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Ajax NieuwsEredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Van der Sar haalt uit: ”Die vormen een soort twee-eenheid” – voetbalshirt.com

Van der Sar haalt uit: ''Die vormen een soort twee-eenheid''

De supporters van Ajax zijn ook dit seizoen niet welkom bij de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Directeur Edwin van der Sar is daar helemaal klaar mee en haalt flink uit naar de club uit de Hofstad. Volgens Van der Sar is Ajax een ‘speelbal’ tussen de gemeente Den Haag en ADO.

“Die vormen een soort twee-eenheid”, schrijft hij in De Telegraaf. “Al een aantal jaren worden de fans van Ajax er nu van weerhouden om hun ploeg in Den Haag te steunen. Maar het staat in de regels van de KNVB en de ECV dat een club kaarten beschikbaar moet stellen aan de bezoekende partij. Ajax biedt elk jaar kaarten aan voor de wedstrijd in de ArenA aan de ADO-supporters, maar die neemt de club niet af.”

AZ speelt dit seizoen haar thuiswedstrijden in Den Haag, waar clubs als Partizan Belgrado en Manchester United wel welkom zijn. “Die supportersgroepen, waarvan enkele toch heel fanatiek ook, mogen de hele dag in de stad Den Haag rondlopen en van het openbaar vervoer gebruik maken. Als je weet dat dit wel mag, is het vreemd dat vijf bussen met Ajax-fans te veel zijn”, aldus Van der Sar.

“Ajax heeft dit inmiddels bij de KNVB neergelegd. We willen een uitspraak over deze kwestie, want zo kan het echt niet langer. Ik weet dat er wel eens dingen zijn gebeurd tussen de supportersgroepen, maar ze komen niet meer met elkaar in contact en verblijven in een afgesloten vak in het stadion. Het openstellen van een uitvak voor de bezoekende club is zelfs een licentie-eis. Het is tijd voor de KNVB om hier goed op toe te zien”, besluit hij.

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

United laat dure punten liggen in strijd om CL-ticket

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

'Schmidt laat Sparta wachten en wil PSV-huurlingen eerst zelf in actie zien'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Sevilla zeker van Champions League-ticket na verlies Villareal

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Sneijder 'fitter dan menigeen denkt': 'Staat groot bord: verboden voor FC Utrecht'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *