Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Heerenveen nieuwsVoetbalnieuws

Van Basten: ”Tieme heeft me er bij Heerenveen doorheen getrokken” – voetbalshirt.com

Van Basten: ''Tieme heeft me er bij Heerenveen doorheen getrokken'' - FeanOnline.nl

In aanwezigheid van vele prominente gasten heeft Marco van Basten maandagavond zijn autobiografie Basta! officieel gepresenteerd. In het boek is het voetbalicoon zeer openhartig over zijn tijd als speler en trainer en dus ook over zijn tijd bij SC Heerenveen (2012-2014).

Afgelopen week liet hij bij De Wereld Draait Door al weten dat hij in Friesland eigenlijk al na één duel van plan was om te stoppen. “Na de aanvankelijke spanning heb ik bij Heerenveen toch twee fijne seizoenen gehad. Met hulp van Tieme Klompe en de clubleiding hebben we een aardig elftal kunnen opbouwen”, vertelt Van Basten, geciteerd door het Friesch Dagblad.

Na zijn vertrek bij Heerenveen gaat hij opnieuw de uitdaging aan bij AZ. “De contracten waren goed geregeld en ik mocht een eigen assistent kiezen. Helaas kon Tieme niet met me mee. Bij Heerenveen heeft hij mij er echt doorheen getrokken. De gevolgen van zijn gemis kon ik toen nog niet overzien”, aldus Van Basten, die na twee maanden een stap terug deed en het seizoen afmaakte als assistent-trainer.

De oud-speler van onder meer AC Milan en Ajax laat weten dat zijn problemen puur van persoonlijke aard waren. “Het ligt zeker niet aan de club (SC Heerenveen, red.). Het zijn allemaal warme mensen. De ontvangst was ook prima. Het is die spanning, maar vooral dat nare gevoel na een nederlaag.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Koploper Juventus morst na heerlijk duel met Sassuolo opnieuw punten

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Vraagtekens op Ajax-middenveld: 'Van de Beek weet ook wel dat hij het goed heeft'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Bergwijn bezorgt Kane jubileumgoal bij zege Spurs

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Kudus 'potentiële opvolger' Van de Beek: 'Kans dat hij gaat nog steeds heel groot'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *