Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Ajax NieuwsEredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Timmer kritisch: ”Het zegt ook wel iets over de kwaliteit van Ajax” – voetbalshirt.com

Lang en Huntelaar redden Ajax van puntverlies bij FC Twente

Ajax kwam zondagmiddag vroeg op een 2-0 achterstand tegen FC Twente, maar wist het duel toch om te buigen in een 2-5 overwinning. Marco Timmer vond dat Ajax laconiek begon in De Grolsch Veste.

“Laten we zeggen dat Ajax gewoon laconiek begon”, stelt de journalist bij Voetbal International. “Je hebt wel eens het idee, dat zie je vaker bij ploegen die echt heel goed kunnen voetballen en ook heel veel winnen, dat het niet de vraag is of ze winnen, maar met hoeveel. Dan ligt er wat laconiekheid en nonchalance op de loer.”

Volgens Timmer speelde Ajax in een te laag tempo. “Ze willen graag investeren in een eerste helft. Als je in een hoog tempo speelt, dan speel je de tegenstander kapot en gaan er ruimtes ontstaan. Dan kunnen ze er doorheen voetballen met de kwaliteit die ze hebben. Dat lukte echter niet. Het tempo was te laag, ze stonden vaak te hoog en gaven ook ballen dwars door het midden.”

Dat het uiteindelijk 2-5 werd, lag aan zowel FC Twente als Ajax. “Het valt me echter wel tegen van Twente dat ze zo uit de kleedkamer komen na de rust”, reageert Timmer. “Het zegt ook wel iets over de kwaliteit van Ajax, maar Twente had nog wel iets meer kunnen doen na rust om dit te voorkomen.”

“Dat iedereen zegt dat het wel goed komt na 2-0, dan mag dat niet zo gebeuren als je Twentenaar bent”, vervolgt Timmer. “Dat dat wel gebeurt, is slecht eigenlijk. Knap van Ajax dat ze dan weer met 2-5 winnen. Dan wordt het toch business as usual, hè.”

Source link

Related posts
Heerenveen nieuwsVoetbalnieuws

'SC Heerenveen wil spits snel presenteren; akkoord dichtbij' - voetbalshirt.com

Ajax NieuwsEredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Van de Beek kent belang: ''Als je wint doe je hele goede zaken'' - voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Volendam pakt tweede periodetitel in eerste divisie na ruime zege op MVV

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Jong Ajax wint bij koploper Cambuur, Volendam pakt periodetitel tegen MVV

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *