Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Ajax NieuwsEredivisie NieuwsVoetbalnieuws

”Ten Hag moet gaan schuiven terwijl hij het ideale plaatje had gevonden” – voetbalshirt.com

''Ten Hag moet gaan schuiven terwijl hij het ideale plaatje had gevonden''

Wim Kieft baalt enorm van de blessure van David Neres. De voetbalanalist zag dat Ajax na veel schuiven eindelijk zijn ideale formatie had gevonden.

In die opstelling was er een basisplaats weggelegd voor de Braziliaan, maar die kan de komende weken niet spelen. ”Omdat alles staat of valt met de speelwijze is het doodzonde dat Neres zeker tot de winterstop is uitgeschakeld. Eindelijk durfde Erik ten Hag het aan met die offensieve samenstelling van zijn elftal. Nu moet Ten Hag gaan schuiven terwijl hij het ideale plaatje net had gevonden”, schrijft de oud-voetballer in zijn column voor De Telegraaf

Om het verlies van Neres op te vangen in de eredivisie, is volgens Kieft geen probleem. ”Problematischer wordt het in de Champions League, want met Alvarez en Lisandro Martinez in de middenlinie bleek Ajax tegen Lille en Valencia kwetsbaar en kwam het voetballend tekort. Dan zie je hoe moeilijk het is om een grote selectie met gelijkwaardige spelers samen te stellen. Zeker in Nederland. Je vist in een vijver met goede internationals, maar die hebben geen zin om een half seizoen op de bank te zitten.”

Die spelers kunnen volgens Kieft misschien begrijpen dat ze niet altijd spelen in de Champions League. ”Maar dan willen ze wel in actie komen in de Eredivisie. Anders komen ze niet. Vandaar dat het gat zo groot is tussen de dertien of veertien min of meer gelijkwaardige basisspelers en daarachter Marin, Zakaria Labyad en Perr Schuurs.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Excelsior-blikvanger in de wachtkamer: 'Eerst moet Heerenveen Ejuke verkopen'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Nieuwe PSV-kans lonkt voor Romero: 'Ik blijf hopen, maar ze willen hem terug...'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

'Feyenoord schakelt door na Kuyt-afzegging en meldt zich in Noorwegen'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Schwaab: 'Dat is écht belangrijk voor PSV, anders kan het ook gevaarlijk zijn'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *