Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Ajax NieuwsEredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Steun voor Ajax: ”Die kritiek is populistisch geroep” – voetbalshirt.com

''Voetbal staat niet altijd op 1 in het stadion van Ajax''

Ajax reist zaterdag af naar Qatar, waar het een winters trainingskamp heeft belegd. Dat de Amsterdammers voor het Arabische emiraat heeft gekozen, deed veel stof doen opwaaien. Ajax krijgt naar verluidt zeven ton, maar Qatar heeft een slechte naam qua mensenrechten.

Minky Worden, directeur van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) in New York, zet haar vraagtekens. “We zeggen niet: blijf weg. We vragen wel aan spelers, staf en directie om ter plekke vragen te stellen over de mensenrechten”, zegt Worden in gesprek met Het Parool. “Als Ajax-spelers zich uitspreken, heeft dat effect.”

“Ajax speelt in het Al Janoubstadion, waar een 23-jarige bouwvakker bij een val om het leven kwam”, vervolgt Worden. “Hij was een van de vermijdbare doden. Andere kwesties zijn de strafbaarstelling van de lhbt-gemeenschap en het gebrek aan persvrijheid. Daar kan het elftal zich tegen uitspreken.”

Sportmarketeer Frank van den Wall Bake heeft geen bezwaar tegen de Qatartrip. “Als je daar een trainingskamp kunt beleggen onder perfecte omstandigheden, moet je dat doen”, meent hij. “Wegblijven helpt niets. Nu kun je de faciliteiten testen en een bijdrage leveren aan het welslagen van het WK. Bovendien, als Ajax niet gaat, gaat een andere club.”

“Wedstrijden van Ajax worden wereldwijd uitgezonden”, vervolgt Van den Wall Bake. “Het is promotie van het Nederlandse voetbal. De KNVB en andere ere­divisieclubs profiteren ook. De kritiek is populistisch geroep. Ajax is een voetbalclub en moet zich niet bezighouden met ingewikkelde zaken als mensenrechten.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

'Schmidt laat Sparta wachten en wil PSV-huurlingen eerst zelf in actie zien'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Sevilla zeker van Champions League-ticket na verlies Villareal

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Sneijder 'fitter dan menigeen denkt': 'Staat groot bord: verboden voor FC Utrecht'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Begrip voor Onana-standpunt Ajax: 'Reken hem tot tien beste keepers ter wereld'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *