Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Heerenveen nieuwsVoetbalnieuws

Sporre pleit voor puntaftrek FC Den Bosch: ”Protocollen werken niet” – voetbalshirt.com

Sporre pleit voor puntaftrek FC Den Bosch: ''Protocollen werken niet'' - FeanOnline.nl

Het voetbal in de Eerste Divisie werd dit weekend overschaduwt door Den Bosch-fans die tijdens de wedstrijd met Excelsior Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegenden. De voetbalwereld spreekt schande van het incident, maar onduidelijkheid is nog welke straffen er uitgedeeld kunnen worden.

Voormalig Gaston Sporre, in het verleden interim-voorzitter bij SC Heerenveen, vindt dat puntaftrek de enige juiste straf is. “Dan raak je ze in de kern, dat is de ranglijst”, reageert de 74-jarige oud-bestuurder in het Algemeen Dagblad. “Al die protocollen werken niet. Dan wordt er in het stadion een standaardriedeltje voorgelezen dat de kwetsende spreekkoren moeten stoppen.”

“Dat kan alleen rekenen op hoongelach. Dan gaat er bij sommige figuren weer een handje pillen in en gaan ze vrolijk verder. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden”, vervolgt Sporre met duidelijke bewoording. “Een speler kan een gele kaart krijgen en daarna een rode kaart. Zo moet dat ook met dit onderwerp gaan bij de clubs. Grijp in als het na een eerste waarschuwing wéér misgaat.”

Sporre vindt het voorval niet alleen iets voor de voetbalwereld, maar de gehele maatschappij. “Zelfs in ons eigen parlement maken mensen elkaar voor rotte vis uit. Oftewel: het zit vervlochten in onze gehele maatschappij. Voetbal is van iedereen en juist daarom is hard ingrijpen essentieel.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Koploper Juventus morst na heerlijk duel met Sassuolo opnieuw punten

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Vraagtekens op Ajax-middenveld: 'Van de Beek weet ook wel dat hij het goed heeft'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Bergwijn bezorgt Kane jubileumgoal bij zege Spurs

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Kudus 'potentiële opvolger' Van de Beek: 'Kans dat hij gaat nog steeds heel groot'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *