Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

‘Slot kan zomaar trainer van Ajax worden, maar komende zomer is wellicht te vroeg’

'Slot kan zomaar trainer van Ajax worden, maar komende zomer is wellicht te vroeg'

‘Slot kan zomaar trainer van Ajax worden, maar komende zomer is wellicht te vroeg’

De trainerscarrière van Arne Slot is pas een half seizoen onderweg, maar de 41-jarige oud-middenvelder heeft al veel lof geoogst bij AZ. Volgens ex-teamgenoot Albert van der Haar ligt het plafond van Slot nog hoger dan de huidige nummer twee van Nederland.

De twee speelden jarenlang samen bij het toenmalige FC Zwolle en begonnen vervolgens aan hun trainerscarrière: Van der Haar is nog steeds actief in de jeugdopleiding van PEC Zwolle en Slot heeft zich via SC Cambuur opgewerkt tot hoofdtrainer van AZ. “Arne kan maar zo de nieuwe trainer van Ajax worden”, spreekt Van der Haar zijn waardering uit tegenover de Stentor. “Hij zal zich wel moeten afvragen of het komende zomer al de juiste stap is in zijn carrière.” Qua voetbalvisie zou Slot echter perfect in Amsterdam passen, denkt zijn oud-ploeggenoot. “Ik zie hem bijvoorbeeld niet zo snel bij een Italiaanse ploeg terechtkomen.”

Bram van Polen speelde aan het begin van zijn carrière een paar seizoenen samen met routinier Slot. De clubheld van PEC denkt ook dat de AZ-trainer nog een mooie carrière tegemoet gaat. “Het kan hard gaan met hem, dat gaat ook in het buitenland opvallen.” Als geroutineerde speler was hij al een trainer in wording, weet Van Polen nog. “Arne was altijd al bezig met nieuwe dingen. Die aftrap hier bijvoorbeeld, in de eerste divisie tegen SC Cambuur, is legendarisch geworden. Toen hij de bal hoog de lucht in schoot.”

Zaterdag keert Slot met AZ terug in Zwolle: de Alkmaarders beginnen om 20.45 uur aan de uitwedstrijd tegen PEC en kunnen bij een overwinning op drie punten van koploper Ajax komen.


Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

'Quintero wordt aangeboden bij Ajax; Overmars vindt Colombiaan te duur'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Advocaat reageert op geruchten: 'Hij staat niet op de radar bij ons, simpel zat'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Emmen speelt razendsnel in op Slagveer-vertrek en huurt talent van Anderlecht (21)

Heerenveen nieuwsVoetbalnieuws

Veerman eerlijk: ''Daarbij stonden wij een beetje te slapen'' - voetbalshirt.com

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *