Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Heerenveen nieuwsVoetbalnieuws

Roorda: ”Zij proberen een beetje op dezelfde manier te spelen” – voetbalshirt.com

Roorda: ''Dat is nogal laf en simplistisch als je het mij vraagt'' - FeanOnline.nl

Het spel van SC Heerenveen is ten opzichte van de competitiestart de afgelopen weken beduidend minder, maar ondertussen worden wél de nodige punten gepakt. Trainer Johnny Jansen blijft vasthouden aan zijn keuze om veel stabiliteit in het team te krijgen, ziet ook Geert-Arend Roorda.

“Ik vergelijk het een beetje met AZ, zij proberen een beetje op dezelfde manier te spelen”, begint Roorda bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. “Maar als je naar de backs kijkt, hebben die bij AZ een verschrikkelijk belangrijke rol. Dat biedt voor vleugelspelers Stengs en Idrissi heel veel ruimte, omdat ze daar telkens in een overtalsituatie terecht komen. Daardoor zijn ze heel gevaarlijk.”

“Bij Heerenveen zie je dat de backs juist heel sporadisch meegaan. Die houd je vaak achter de bal en dan heb je in mijn ogen ook te weinig initiatief van Botman en Dresevic om écht het middenveld door te steken en om van daaruit een overtal te creëren”, aldus Roorda. “Je houdt veel spelers achter de bal en daardoor leg je veel druk op Ejuke, Odgaard, Van Bergen. Die spelen constant in een ondertal.”

Roorda ziet dat SC Heerenveen daardoor veel moeite heeft om kansen te creëren of met veel goals verschil weet te winnen. “Het voordeel is dat je in defensief opzicht en in de omschakeling vaak wel weer goed staat. Ja, waar kies je dan voor? Ik denk dat Johnny Jansen vanaf dag één heel erg bezig is geweest met de organisatie en vanuit daar zien we wel hoe de wedstrijden gaan worden gewonnen.”

“De afgelopen jaren stond Heerenveen vaak te schutteren in de verdediging. Dat had ook te maken dat ze heel aanvallend bleven spelen, tegen het naïeve aan en er misschien wel overheen. Ik snap dat je als jonge trainer écht iets wilt veranderen en dat heeft hij gewoon heel goed gedaan”, aldus Roorda, die ziet dat zijn voormalige jeugdtrainer ook wel een paar meevallers kent.

“Van Botman wisten we niet of hij het kon, van Dresevic eigenlijk ook niet”, aldus Roorda, die weet dat Botman uiteindelijk profiteerde van blessureleed. “Dat is het geluk dat de trainer nu ook een beetje heeft. Ook met Veerman, die echt bizar goed begon. Je ziet nog steeds dat hij kwaliteiten heeft, maar dat hij moeite heeft om dat hoge niveau vast te houden. Dat is ook helemaal niet gek. Die jongens doen het ook gewoon heel goed, daar heeft hij ook wel een beetje geluk mee. Maar het is hem gegund”, aldus Roorda.

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Koploper Juventus morst na heerlijk duel met Sassuolo opnieuw punten

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Vraagtekens op Ajax-middenveld: 'Van de Beek weet ook wel dat hij het goed heeft'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Bergwijn bezorgt Kane jubileumgoal bij zege Spurs

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Kudus 'potentiële opvolger' Van de Beek: 'Kans dat hij gaat nog steeds heel groot'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *