Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

PSV en Gerbrands laten zich inspireren door Duitse topclubs: ‘Dat is bespreekbaar’

PSV en Gerbrands laten zich inspireren door Duitse topclubs: ‘Dat is bespreekbaar’

PSV staat niet onwelwillend tegenover het idee om de minder bedeelde clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie tegemoet te komen. Dat laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten in een reactie op het noodfonds dat de top-vier van de Bundesliga beschikbaar stelde.

Bayern München, RB Leipzig, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen maken gezamenlijk twintig miljoen euro vrij om de andere clubs in Duitsland tegemoet te komen tijdens de coronacrisis. In Nederland kwam een dergelijk initiatief nog niet ter sprake, maar Gerbrands ziet er wel wat in.

“De Nederlandse clubs hebben momenteel dagelijks overleg met elkaar en de KNVB”, zegt de PSV-directeur tegen Omroep Brabant. “Er is sprake van een wij-gevoel. Als er binnen dat gremium iets vergelijkbaars ontstaat, dan is dat natuurlijk bespreekbaar. De bedrijfstak is gebaat bij continuïteit. Maar alles wel in de juiste proporties natuurlijk. Wij werken met totaal andere budgetten dan die clubs in Duitsland.”

Hoewel vooral Ajax een goed gevulde kas heeft, is twintig miljoen in Nederland niet haalbaar. Het gaat Gerbrands dan ook vooral om het gebaar. “Het is een prachtig initiatief, een mooi voorbeeld van solidariteit. Het gros van het bedrag is afkomstig uit de opbrengsten uit de Champions League. We weten allemaal dat er grote bedragen te verdienen zijn en de clubs die deze actie ondernemen behoren qua begroting tot de top.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

'Krijgt Ajax geen 50 miljoen voor Van de Beek, dan betalen ze AZ geen 15 miljoen'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Kans op geen publiek in Eredivisie in 2020: 'Dan ben je weer terug bij af'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Swart over Eredivisie-slot: "We staan toch ook al heel het seizoen bovenaan?"

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Burgemeester staat PSV-trainingen niet toe: 'Wat KNVB ook wil, het gebeurt niet'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *