Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

‘Niet naar de kapper mogen, maar wel met 11 man in de dug-out: niet uit te leggen’

'Niet naar de kapper mogen, maar wel met 11 man in de dug-out: niet uit te leggen'

‘Niet naar de kapper mogen, maar wel met 11 man in de dug-out: niet uit te leggen’

Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee blijft erbij dat het onverantwoord is om de Eredivisie op korte termijn te hervatten. Volgens de jongste hoofdtrainer van de Eredivisie moet er pas weer gevoetbald worden als ook het maatschappelijke leven op gang komt.

Ultee liet onlangs al aan Voetbal International weten dat het niet uit te leggen is dat voetbalclubs weer aan de slag zouden gaan, terwijl de ‘anderhalvemeterafstandsregel’ nog steeds van kracht is in de maatschappij. Tegenover het Algemeen Dagblad laat hij zich in soortgelijke bewoordingen uit. “Het valt niet uit te leggen dat we niet naar de kapper mogen en anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden, maar wel snel weer met elf man naast elkaar op een reservebank moeten zitten. Ik denk dat we pas moeten gaan voetballen als de maatschappij weer opengaat. Eerder niet.”

SC Heerenveen-directeur Cees Roozemond sluit zich hierbij aan. “Veel mensen overlijden of liggen in ziekenhuizen, iedereen is angstig en onzeker.” Tegelijkertijd snapt hij de bezwaren van de clubs die momenteel grotere belangen hebben dan Heerenveen, dat alleen nog strijdt voor een plekje in de play-offs om Europees voetbal. “Dat is natuurlijk relatief vergeleken met de landstitel, waaraan de Champions League-miljoenen zijn gekoppeld. Hetzelfde geldt voor clubs die promoveren of degraderen. Ik kan me heel goed voorstellen dat die clubs willen dat de competitie wordt afgemaakt.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Kans op geen publiek in Eredivisie in 2020: 'Dan ben je weer terug bij af'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Swart over Eredivisie-slot: "We staan toch ook al heel het seizoen bovenaan?"

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Burgemeester staat PSV-trainingen niet toe: 'Wat KNVB ook wil, het gebeurt niet'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

'Ik heb veel geleerd van Jaap Stam, ondanks dat hij vroeger verdediger was'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *