Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Ajax NieuwsEredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Maduro steunt De Ligt: ”Dat wordt in Nederland onderschat” – voetbalshirt.com

De Ligt eerlijk: ''Tegen mezelf gezegd: dit is niet de speler die ik ben''

Hedwiges Maduro kijkt er niet raar van op dat de pas 20-jarige Matthijs de Ligt de nodige aanpassingsproblemen kent in zijn eerste maanden bij Juventus. De oud-middenvelder was zelf drie jaar ouder toen hij de stap van Ajax naar het buitenland (Valencia) maakte.

“De moeilijkheid schuilt in de cultuurverschillen”, steekt Maduro van wal in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Dat wordt in Nederland onderschat. Het volledige leven van De Ligt is veranderd. Wanneer hij traint, hoe hij traint, met wie hij traint.”

Dat is echter niet het enige. “Maar denk ook aan: hoe laat hij eet, het vele reizen, de onbekende taal, de hiërarchie in de kleedkamer. Eigenlijk begint hij helemaal opnieuw en is het zaak om het ritme te vinden waar hij zich comfortabel bij voelt”, vervolgt hij.

Een groot verschil met Frenkie de Jong. “Bij Frenkie was zijn transfer in februari beklonken. Die kon de taal leren, huizen zoeken en vervolgens de hele voorbereiding meemaken. Dat gaf rust. De Ligt tekende half juli en moest halsoverkop in het vliegtuig stappen voor een tour door Azië. Opeens was zijn leven heel hectisch. Hij heeft een aanpassingsperiode nodig, maar moet tegelijkertijd presteren.”

De oplossing? “Dingen die simpel lijken, gaan nu net verkeerd. Dat is vorm. Maar die periodes horen in het leven van een voetballer. Ook Messi en Ronaldo hebben mindere fases, maar dan opeens zijn ze er weer. Dat zal ook voor De Ligt gelden, want hij heeft veel kwaliteiten. Het is hopen op die ene wereldpot, die hem over het dode punt heen helpt”, aldus Maduro.

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsPSV NieuwsVoetbalnieuws

Wijnaldum maakt indruk: ''In de kern puur en oprecht gebleven'' - voetbalshirt.com

Heerenveen nieuwsVoetbalnieuws

'Pech' voor SC Heerenveen: ''Eigenlijk doen ze alles voluit mee'' - voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Kluivert hoopt op huurdeals met Ajax: 'Voor Aleña en Puig het perfecte team'

Ajax NieuwsEredivisie NieuwsVoetbalnieuws

''Dolgraag gewild dat Blind centraal achterin zou spelen bij Oranje'' - voetbalshirt.com

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *