Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

KNVB-directeur: ‘Ik ben met PSV opgegroeid, net als Amsterdammers met Ajax’

KNVB-directeur: 'Ik ben met PSV opgegroeid, net als Amsterdammers met Ajax'

KNVB-directeur: ‘Ik ben met PSV opgegroeid, net als Amsterdammers met Ajax’

KNVB-directeur Gijs de Jong deed in het voorjaar van 2017 nogal wat stof opwaaien: in aanloop naar de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV liet hij weten dat hij Feyenoord de titel wel zou gunnen. De Jong is twee jaar na dato nog steeds verbaasd over alle ophef.

“Ik vind het flauwekul dat ik mijn mening niet zou mogen geven”, stelt hij in gesprek met Het Financieele Dagblad. “Ik werk bijna zestien jaar bij de KNVB en heb nog nooit een club voorgetrokken.”

Ook liet De Jong zich ooit ontvallen dat hij als geboren Astenaar meer heeft met PSV dan met Ajax en Feyenoord. De KNVB-directeur stelt dat ook met die uitspraak niet veel verkeerd is. “Ik ben geboren en getogen onder de rook van Eindhoven, waar 70 procent van de bewoners zich PSV’er voelt. Ik ben met die club opgegroeid, net als Amsterdammers met Ajax en Rotterdammers met Feyenoord.”

De Jong was in Zeist verantwoordelijk voor de introductie van de VAR. De kritiek op de videoarbitrage – die het voetbal van zijn puurheid en romantiek zou ontdoen – vindt hij ‘onzin’. “Er is een nieuw soort wedstrijdromantiek met uitgestelde juichexplosie. Even ademhalen en afwachten wanneer de scheidsrechter naar zijn oortje grijpt. En dan opluchting en dubbel plezier, of balen natuurlijk”, aldus de KNVB-directeur. “Bovendien is het anno 2019 echt niet meer te verkopen dat iedereen alle beelden van spelsituaties tot zijn beschikking heeft behalve de arbitrage.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Legioen brengt prachtig eerbetoon aan De Leeuw: 'Geweldig hoe de fans dat oppaken'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Arbiter Nijhuis wil discussie in Zeist: 'Wanneer moet de VAR ingrijpen?'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Nijhuis over controversiële beslissing: "Wel kijken of dit iets voor de VAR is"

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Eredivisie: samenvattingen speelronde 24

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *