Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

“In theorie kan AZ kampioen worden en Ajax in de Champions League spelen”

"In theorie kan AZ kampioen worden en Ajax in de Champions League spelen"

“In theorie kan AZ kampioen worden en Ajax in de Champions League spelen”

De Eredivisie en andere nationale competities staan onder druk door de plannen van de UEFA en de European Club Association (ECA), die pleiten voor een min of meer gesloten Champions League. Directeur Mattijs Manders van de Eredivisie CV verzet zich daar tegen.

Zo stuurde de Eredivisie CV samen met de KNVB een ‘pittige brief’ naar de UEFA. Daarin worden ook alternatieven voorgedragen, stelt Manders in gesprek met Voetbal International. “Gelukkig is het eerste voorstel nu van tafel, maar ik besef: linksom of rechtsom komt het in aangepaste vorm terug op de agenda.”

“In theorie kan AZ kampioen worden en Ajax in de Champions League spelen”, vertelt Manders over de ECA-plannen. “Het accent voor de topclubs zal daardoor op Europa komen te liggen, met het risico dat Ajax of PSV met het tweede team in de Eredivisie gaat spelen. Zeker als de nieuwe Champions League ook nog eens wedstrijden wil gaan organiseren in het weekend. Funest voor de nationale competitie. Die devalueert daardoor in waarde.”

Uitgerekend Ajax-directeur Edwin van der Sar is als vicevoorzitter van de ECA mede-verantwoordleijk voor het voorstel. “Ajax heeft een dubbel belang en wil zich niet helemaal in de kaart laten kijken. Als ik directeur was van Ajax of PSV, zou ik er ook interesse in hebben bij de beste 32 van Europa te gaan horen als je daarmee honderd miljoen extra kan verdienen. Dat kunnen wij hen moeilijk kwalijk nemen.”

Manders rept van een conflicterend belang. “Juist voor clubs die in eigen land tegen een glazen plafond zitten kan dit plan interessant zijn. Het is een duivels dilemma. Ajax wil het allebei; een goede Eredivisie, maar ook meer zekerheid over toegang tot Europa.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Curieus moment in De Kuip: duw buiten zicht van Nijhuis, penalty na ingreep VAR

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

'Ik denk dat deze nog harder aankomt dan de nederlaag tegen PSV'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Heerenveen thuis niet langs ADO Den Haag

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Fabelachtig doelpunt van Halilovic: Kroaat schildert raak voor Heerenveen

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *