Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Heerenveen nieuwsVoetbalnieuws

”Het is de vraag wat Willem II gaat doen: doordekken of staan blijven?” – voetbalshirt.com

''Het is de vraag wat Willem II gaat doen: doordekken of staan blijven?'' - FeanOnline.nl

In navolging van het duel met Feyenoord zal middenvelder Jordy Bruijn (23) ook tegen Willem II in de punt van de aanval beginnen. Het betekent dat SC Heerenveen op een andere manier zal spelen, aangezien Bruijn een hele andere speler is dan spits Jens Odgaard.

“Odgaard speelt normaal gesproken veel dieper. Jordy is van nature een middenvelder, dus hij zal wat meer in de bal gaan spelen”, verklaart trainer Johnny Jansen bij Omrop Fryslân. “Vervolgens is het de vraag Willem II gaat doen. Gaan ze doordekken? Dan ontstaat er weer ruimte voor onze buitenspelers of middenvelders om in de diepte te lopen.”

“Blijven ze achterin staan? Dan kan Jordy in die ruimte weer vrij komen op het middenveld. Dat is het spel, hè?”, lacht de 44-jarige trainer. “Wat doen zij? Wat is de tegenzet? Het is ook herkennen wat een tegenstander doet en daarop reageren.” In december waren het twee persoonlijke fouten van Sven Botman en Sherel Floranus die de Friezen tegen Willem II de das om deden.

Jansen vindt Willem II daarom ook niet per se de betere ploeg. “Nee, dat vind ik niet. In de thuiswedstrijd waren wij voetballend beter en hadden we meer balbezit, maar door twee individuele momenten verlies je de wedstrijd. Uiteindelijk kwamen we wel goed terug tot 1-2 maar hebben we in de tweede helft te weinig gecreëerd.”

“Ik vind niet dat er heel veel verschil is, maar het gaat wel om rendement en dat moet bij ons omhoog”, besluit Jansen, die zag dat ook tegen Feyenoord er genoeg kansen waren om te scoren.

Foto: Julian Atema

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

'Doordeweeks ben ik vrienden met Eiting en Schuurs, zondag de vijand'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Feyenoord laat Larsson naar China gaan

Heerenveen nieuwsVoetbalnieuws

OFFICIEEL | Larsson verruilt Feyenoord per direct voor Chinese club - voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Feyenoord bevestigt transfer Larsson naar China voor 'heel mooie transfersom'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *