Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Heerenveen nieuwsVoetbalnieuws

”Het bewijst dat Heerenveen in staat is om tot het gaatje te gaan” – voetbalshirt.com

Verwarring bij Veerman: ''Ik dacht: wie is in godsnaam Johan?!'' - FeanOnline.nl

Als performance manager vervult Sam Feringa bij SC Heerenveen de belangrijke rol om de fitheid van de spelers in de gaten te houden. Door middel van data, zoals hartslagmeters, en persoonlijke gesprekken houdt hij hoofdtrainer Johnny Jansen op de hoogte van de fysieke gesteldheid van zijn selectie.

Los van de werkethiek van de spelers, bijvoorbeeld door het aantal kilometers dat de spelers elke wedstrijd afleggen te tellen, valt dit seizoen op dat de spelers van SC Heerenveen een lange adem hebben. Het laatste half uur van de wedstrijd krijgen de Friezen amper een goal tegen.

In aanvallend opzicht valt het bovendien op dat zeven van de 29 gemaakte treffers in het laatste kwartier vielen. “Ik denk dat het vooral te maken heeft met de mentale fitheid van de ploeg”, zegt Feringa in de Leeuwarder Courant. “Het bewijst dat Heerenveen in staat is om tot het gaatje te gaan.”

“Als het moet kunnen ze in de slotfase pieken. Ik denk eigenlijk dat een goede mentaliteit nog net ietsje belangrijker is dan lichamelijke fitheid”, stelt Feringa, die bijvoorbeeld zag dat de spelers in de duels met FC Emmen (123,7) en AZ (127,2) dit seizoen de meeste kilometers aflegden.

Tegen Emmen resulteerde het in een 2-0 nederlaag en in Alkmaar was het genoeg voor een 2-4 zege. Feringa: “Data moet je altijd in een context plaatsen, anders zijn ze vrij waardeloos.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Inter profiteert van puntenverlies Lazio en Atalanta

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

United laat dure punten liggen in strijd om CL-ticket

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

'Schmidt laat Sparta wachten en wil PSV-huurlingen eerst zelf in actie zien'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Sevilla zeker van Champions League-ticket na verlies Villareal

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *