Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsFeyenoord NieuwsVoetbalnieuws

Feyenoord-talent vertrok naar Almere City: ”Daar werd ik de dupe van” – Feyenoordpings.nl

Feyenoord-talent vertrok naar Almere City: ''Daar werd ik de dupe van''

Ezra Hoogenboom maakte deze zomer de overstap van Feyenoord naar Almere City FC. De achttienjarige verdediger heeft absoluut geen spijt van zijn stap naar de Keuken Kampioen Divisie.

Hoogenboom kwam niet meer aan spelen toe bij Feyenoord. “Iedere voetballer traint om wedstrijden te spelen. Het laatste jaar mocht ik bijna nooit meer in de basis starten”, vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Als eerstejaars in de O19-1 had ik concurrentie van twee centrale verdedigers die meetrainden bij het eerste elftal. Zij hadden een contract en moesten daarom spelen van Feyenoord. Invallen bij het eerste deden ze bijna nooit, dus maakten zij minuten in de Onder 19. Daar werd ik de dupe van.”

Een seizoen zoals de vorige wil de verdediger niet meer. “Feyenoord wilde mij graag behouden, maar het enige wat ik wilde was wedstrijdminuten maken. Dat kon de club mij niet beloven. Toen heb ik besloten om ondanks alle mooie jaren een andere club te zoeken.”

“Qua naam is het natuurlijk nogal een verschilletje. Feyenoord of Almere City. Veel mensen doen echter alsof het drie stappen achteruit is.” Maar dat valt volgens Hoogenboom wel mee. “Ik speel zowel voor de O19-1 als voor Jong Almere City. Almere O19 en Feyenoord O19 spelen in dezelfde competitie en Jong Almere City speelt zelfs op een hoger niveau dan Jong Feyenoord. Daarnaast train ik hier voornamelijk met oudere jongens van gemiddeld 21 jaar. Zij zijn fysiek vaak sterker en hebben een groot uithoudingsvermogen. Daar leer ik onwijs veel van.”

Source link

Related posts
Ajax NieuwsEredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Barend ziet kansen: ''Ajax kan zeker de Champions League winnen'' - voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsPSV NieuwsVoetbalnieuws

VIDEO | Invaller Bruma nog niet naar EK na verlies met Portugal - voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Golden Boy 2019: Twee Nederlanders bij laatste twintig, Kluivert valt af

Eredivisie NieuwsFeyenoord NieuwsVoetbalnieuws

KNVB toont beelden VAR-momenten vanaf speelronde 10 in stadions - Feyenoordpings.nl

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *