Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

‘Eredivisie-seizoen telt mee voor tv-ranking: Twente verliest, Ajax loopt uit’

'Eredivisie-seizoen telt mee voor tv-ranking: Twente verliest, Ajax loopt uit'

‘Eredivisie-seizoen telt mee voor tv-ranking: Twente verliest, Ajax loopt uit’

Het afgebroken seizoen in de Eredivisie telt voor de volle honderd procent mee voor de ranglijst van de verdeling van de tv-gelden. Die boodschap deelt Eredivisie CV-directeur Jan de Jong dinsdag mee aan de clubs, zo meldt het Brabants Dagblad.

Volgens de reglementen is de ECV bevoegd om die beslissing te nemen. Mocht er een toch een stemming over het totale bedrag van tachtig miljoen euro komen – wat niet de bedoeling is – dan zijn er naar verwachting meer voor- dan tegenstanders. De Jong zal zijn beslissing toelichten in de thuishaven van Sparta, Het Kasteel. Daar zullen de Eredivisie-clubs lijfelijk bij aanwezig zijn.

Voor de top-tien van de tv-ranking verandert er in principe weinig. Wel torst PSV bijvoorbeeld tien jaar lang de vierde plek van dit seizoen met zich mee. Daarmee neemt koploper Ajax verder afstand. De Eindhovenaren ontvangen momenteel negen miljoen euro van FOX Sports, de Amsterdammers zo’n miljoen meer. FC Twente is de grootste verliezer. De Tukkers, die zich al beklaagden, zakken van plek elf naar plek dertien en leveren 35.000 euro in.

Willem II en PEC Zwolle zijn juist de winnaars. De Tilburgers en de Zwollenaren stijgen een plaatsje. Dat levert respectievelijk 200.000 en 160.000 euro aan extra inkomsten op. Onderin de ranglijst boeken Sparta, FC Emmen en Fortuna Sittard terreinwinst. Voor de Rotterdammers, de gastheer van dinsdag, gaat het om een bedrag van 40.000 euro.

In de Keuken Kampioen Divisie werd eerder wel gestemd over de tv-gelden. Daar rolde toen een besluit uit om het seizoen voor driekwart te laten meetellen voor de tv-ranking, die is gebaseerd op de prestaties van een club in de laatste tien seizoenen.

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Buijs helpt nummer 10-verhaal de wereld uit: 'Kwam vanuit de club, qua marketing'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

De Jong na maand blessureleed terug in selectie Barcelona

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Deense pers: Ajax contracteert Kudus voor vijf jaar en betaalt negen miljoen euro

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Instagram-account Fortuna Sittard ontploft door oproep mediatycoon Ilicali

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *