Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

‘Echt niet zo irreëel, voetbal in lege stadions is dit najaar wél een optie’

'Echt niet zo irreëel, voetbal in lege stadions is dit najaar wél een optie'

‘Echt niet zo irreëel, voetbal in lege stadions is dit najaar wél een optie’

Het zal nog even kunnen duren voordat alles weer bij het oude is in de Eredivisie, denken diverse virologen. De Duitser Jonas Schmidt-Chanasit sprak recentelijk de verwachting uit dat er pas in 2021 weer met publiek gevoetbald kan worden en krijgt bijval in Nederland.

Hoogleraar Bert Niesters van de Rijksuniversiteit Groningen houdt rekening met een vergelijkbaar scenario. “Het zou zeker kunnen, dat is echt niet zo irreëel”, laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. “Voetbal in lege stadions lijkt me dit najaar wél een optie”, voegt hij daaraan toe.

Epidemioloog Patricia Bruijning van het UMC Utrecht voorspelt dat het virus ook na de zomer actief zal blijven en denkt niet dat het verantwoord is om ‘massale bijeenkomsten’ en ‘superverspreiders’ – zoals bijvoorbeeld voetbalwedstrijden – zomaar door te laten gaan. Zij krijgt bijval van RIVM-medewerker Jacco Wallinga. “Hoe belangrijk is voetbal voor de verspreiding van het virus?” De onderzoeker citeert bondscoach Ronald Koeman. “Dit is voetbal en niet het belangrijkste in het leven. Of de Eredivisie in augustus weer van start kan gaan: ik durf er geen harde voorspelling op los te laten.”

Momenteel is de Eredivisie formeel stilgelegd tot het weekend van 4 en 5 april, maar die data lijken sowieso te vroeg te komen. De clubs in Nederland kijken momenteel naar een haalbare datum om de competitie te hervatten.

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

'Schmidt laat Sparta wachten en wil PSV-huurlingen eerst zelf in actie zien'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Sevilla zeker van Champions League-ticket na verlies Villareal

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Sneijder 'fitter dan menigeen denkt': 'Staat groot bord: verboden voor FC Utrecht'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Begrip voor Onana-standpunt Ajax: 'Reken hem tot tien beste keepers ter wereld'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *