Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Ajax NieuwsEredivisie NieuwsVoetbalnieuws

‘Door hard te werken kun je ver komen’

Joël Veltman: "Door hard te werken kun je ver komen"; image source: Pro Shots

25 september 2019 08:42 – Algemeen Dagblad

Foto: Pro Shots

Joël Veltman: "Door hard te werken kun je ver komen"; image source: Pro Shots

Joël Veltman lijkt wederom niet weg te denken uit de basis van Ajax, maar de verdediger was afgelopen zomer nog juist bezig met een vertrek. Dat geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik had nog een contract voor een jaar. Dan is het vanzelfsprekend dat je verder gaat kijken”, aldus Veltman. “En die ambitie om te spelen in het buitenland heb ik ook, dat is geen geheim. We zijn gesprekken gaan voeren met clubs en toen kwam Ajax naar ons toe met de mededeling: we willen niet dat je gaat.”

De verdediger lijkt na zijn zware knieblessure alleen maar beter te zijn geworden. “Dat gevoel heb ik ook”, zo geeft hij aan. “In de jeugd hebben we hier ook een speler lopen met een zware blessure. Ik zeg tegen die jongen dat ik bij wijze van spreken bijna iedereen zo’n blessure gun. Je wordt er mentaal en fysiek zóveel sterker van dat ik echt denk dat het niet slechter voor je is op de lange termijn. In de A1 overkwam me hetzelfde en toen speelde ik daarna ook beter.”

Waar mensen niet verwacht hadden dat hij zo zou terug keren, had Veltman zelf nooit verwacht überhaupt ooit zoveel wedstrijden voor Ajax te hebben gespeeld. “De verdedigers uit de teams onder mij waren veel talentvoller”, zegt hij daarover. “Stefano Denswil kwam eraan. En hij zat in een team met Davy Klaassen en Ouasim Bouy. Boven me had ik een team met Rodney Sneijder en Geoffrey Castillion. Dat nou juist ik van al die spelers de meeste wedstrijden voor Ajax zou spelen, is wel mooi. Je ziet hoe het soms kan lopen. Door hard te werken kun je ver komen.”

Veltman staat inmiddels op 227 officiële wedstrijden in het shirt van Ajax. “Als het zo doorgaat, dat Ajax nee blijft zeggen en ik elke keer verleng, moet Sjaak Swart nog oppassen”, geeft hij grappend aan. “Nee, hoor. Maar dat ik al dik boven de tweehonderd wedstrijden zit, vind ik mooi.”

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

De NOS blikt terug op EK '92: 'Het niveau, wat een tempo, nooit meer gezien'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Janssen stoort zich: 'Jammer dat toon van debat zo extreem is. Verbeten. Vijandig'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

"De KNVB had juist moeten wachten. Niet ik, maar zij lopen voor de troepen uit"

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Verbazing in Schotse krant: "De KNVB behandelt dit als een sneeuwstorm"

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *