Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Dest over ‘voorbeeld’: ‘Zou het niet verwachten, was een aanvallende middenvelder’

Dest over 'voorbeeld': 'Zou het niet verwachten, was een aanvallende middenvelder'

Dest over ‘voorbeeld’: ‘Zou het niet verwachten, was een aanvallende middenvelder’

Sergiño Dest maakte twee jaar geleden zijn debuut voor Jong Ajax en twee maanden terug was hij voor het eerst te bewonderen in het shirt van Ajax 1. Zelf is de verdediger daar absoluut niet verbaasd over, hij twijfelde nooit aan zijn eigen kwaliteiten.

“Ik probeer altijd mijn spelletje te spelen en het op mijn manier te doen”, vertelt de jonge verdediger in gesprek met de NOS. “Ik probeer de controle te hebben. En ik houd van een beetje flair, dus soms zie je wel een actie voorbijkomen. Ik heb altijd zo gespeeld. Misschien dat ik in het verleden, als ik in een hoger team kwam, weleens eerst rustig aan ging doen. Maar dat heb ik afgeleerd. Nu laat ik ook gelijk weer zien wat ik kan.” Twijfelen aan hemzelf deed hij echter nooit. “Nee, nooit. Echt niet.”

Dest zag in zijn jeugdjaren Ronaldinho als zijn voorbeeld. “Je zou het misschien niet verwachten, want hij was een aanvallende middenvelder. Ik speel op een heel andere positie. Maar ik vond het altijd leuk om naar hem te kijken, hij had heel veel flair in zijn spel.”

De verdediger heeft nog geen keuze gemaakt tussen een interlandcarrière bij de Verenigde Staten of het Nederlands elftal. Zijn ouders voorzien hem van adviezen. “Ik luister naar beide ouders”, vervolgt Dest. “Mijn moeder zegt: het is je eigen keuze. Maar ze noemt wel de voor- en nadelen van beide kanten.” Tot een gesprek met bondscoach Ronald Koeman kwam het nog niet. “Het is een lastig besluit, omdat het voor je hele leven is, je hele carrière. Dus er moet goed over worden nagedacht.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

'Quintero wordt aangeboden bij Ajax; Overmars vindt Colombiaan te duur'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Advocaat reageert op geruchten: 'Hij staat niet op de radar bij ons, simpel zat'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Emmen speelt razendsnel in op Slagveer-vertrek en huurt talent van Anderlecht (21)

Heerenveen nieuwsVoetbalnieuws

Veerman eerlijk: ''Daarbij stonden wij een beetje te slapen'' - voetbalshirt.com

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *