Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Defensief kwetsbaar PEC in de achteruit: ‘We willen anders en beter verdedigen’

Defensief kwetsbaar PEC in de achteruit: 'We willen anders en beter verdedigen'

Defensief kwetsbaar PEC in de achteruit: ‘We willen anders en beter verdedigen’

PEC Zwolle bezet een teleurstellende vijftiende plek in de Eredivisie en dus schreeuwt de situatie om verandering. Er lijken wat tactische aanpassingen gedaan te zijn door John Stegeman, maar de trainer laat voorlopig niks los.

PEC staat aan de vooravond van de tweede seizoenshelft en de jacht naar lijfsbehoud en speelt vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. In Spanje werkte men bij PEC aan een 5-3-2-formatie, maar Stegeman laat niks los voor de camera van FOX Sports. “Jullie zullen het vrijdagavond wel zien. Ik denk niet dat ik moet vertellen hoe we gaan voetballen. Het is aan Utrecht om te lezen en te zien hoe we dat doen, of liever niet eigenlijk. We zijn tot een aantal conclusies gekomen waardoor we aanpassingen hebben gedaan in de speelwijze.”

Dat de ploeg van Stegeman gaat kiezen voor een defensieve aanpak is gezien de 42 tegendoelpunten van de eerste seizoenshelft niet verwonderlijk, beaamt ook de oefenmeester. “We willen anders en beter verdedigen. Daarin hebben we wat accenten verlegd om minder doelpunten tegen te krijgen. Scoren is het probleem niet. We hebben 25 keer gescoord, maar ook dat kan beter. Dat is niet de hoofdmoot geweest van onze analyse.”

Hoewel Stegeman de kaken op elkaar hield, was het Pelle Clement die wél duidelijkheid wist te verschaffen over de formatieverandering. “We spelen nu met vijf man achterop. Drie centrale verdedigers en twee wingbacks, zoals dat zo mooi heet. Daar hebben we hard op getraind. Het zal niet meteen perfect zijn. We willen wat meer defensieve zekerheid inbouwen. In het begin van het seizoen hebben we daar moeite mee gehad.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Inter profiteert van puntenverlies Lazio en Atalanta

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

United laat dure punten liggen in strijd om CL-ticket

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

'Schmidt laat Sparta wachten en wil PSV-huurlingen eerst zelf in actie zien'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Sevilla zeker van Champions League-ticket na verlies Villareal

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *