Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

De Mos tipt AZ-reserve bij PSV: ‘Hij werd zelfs genoemd als kandidaat voor Oranje’

De Mos tipt AZ-reserve bij PSV: 'Hij werd zelfs genoemd als kandidaat voor Oranje'

De Mos tipt AZ-reserve bij PSV: ‘Hij werd zelfs genoemd als kandidaat voor Oranje’

PSV is in de markt voor Ricardo Rodríguez, maar de komst van de Zwitserse linksback is nog allerminst zeker. Aad de Mos ziet dichter bij huis een uitstekend alternatief. Hij vindt Thomas Ouwejan een goede optie voor de Eindhovenaren.

“Dat vind ik zeker”, zegt De Mos tegen het Eindhovens Dagblad. “Het is een jongen die verleden jaar nog in de belangstelling stond van veel clubs. Hij werd zelfs genoemd als kandidaat voor Oranje, want hij speelde heel goed. Nu is hij door Owen Wijndal, een jongere speler, verdrongen. Maar dat zou zeker voor mij een optie zijn.”

“Ouwejan is gewoon een goede, betrouwbare verdediger”, vervolgt De Mos. “Een goed linkerbeen, kan op het middenveld en zelfs centraal achterin spelen. Ik zou daar niet over twijfelen als dat betaalbaar is”, stelt de analist. Overigens liet AZ-directeur Max Huiberts al weten dat de 23-jarige vleugelverdediger deze winter niet mag vertrekken uit Alkmaar.

De Mos adviseert PSV-trainer Ernest Faber om zondag tegen VVV-Venlo een plekje in te ruimen voor Ibrahim Afellay. “Wat betreft de rust en de ervaring op het veld zou hij wel heel welkom zijn bij PSV. Hij kan samen met Rosario als controlerende middenvelder en Thomas daarvoor. Mo (Ihattaren, red.) kan dan aan de rechterkant.”

De Mos ziet daarnaast dat Noni Madueke afstevent op een basisplaats als spits, al vindt de analist hem het beste vanaf rechts. “Hij komt met zijn linkerbeen naar binnen toe en is creatief. Je hebt weinig mogelijkheden. Steven Bergwijn heeft een spierblessure, Donyell Malen zit in Amerika voor een operatie en Kostas Mitroglou is ook nog geblesseerd. Dan is dat zeker een optie.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

'Milestone' voor AZ: eerste paal van nieuw dak in de grond geslagen

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Tegengas voor Advocaat: "Aan mensen die meepraten heeft hij niks"

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

'Berghuis kampt met zware luchtwegeninfectie: weer thuis na ziekenhuisopname'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Kameraden prijzen Suurbier: 'Wim was snel met zijn benen én met zijn mond'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *