Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

De Jong rechtdoorzee bij PSV: ‘De Bruma die ik ken, heb ik niet gezien’

De Jong rechtdoorzee bij PSV: 'De Bruma die ik ken, heb ik niet gezien'

De Jong rechtdoorzee bij PSV: ‘De Bruma die ik ken, heb ik niet gezien’

John de Jong erkent dat PSV-aankoop Bruma te weinig heeft gebracht in zijn eerste Eredivisie-seizoen. De international van Portugal gaat zelf ook gebukt onder de situatie, aldus de technisch manager die afgelopen zomer vijftien miljoen euro betaalde voor de aanvaller.

Bruma begon flitsend in Eindhoven, maar kwam in zijn laatste zeventien optredens niet verder dan één goal. Dieptepunt was zijn desastreuze invalbeurt in de laatste wedstrijd van PSV voor de coronabreak, uit tegen FC Groningen (0-1). “Hij is een speler die ik al heel lang ken, maar in alle eerlijkheid: de Bruma die ik ken, heb ik de laatste maanden niet gezien”, geeft De Jong ruiterlijk toe in een uitgebreid interview met Voetbal International.

De technisch manager van PSV vindt het echter veel te vroeg om Bruma, die hij al kent sinds Portugal O19, af te schrijven. “Bruma is een grillige en soms wisselvallige speler, maar hij kan extreem makkelijk een man passeren. Bovendien heeft hij veel snelheid. Ook had hij in een competitie die qua niveau vergelijkbaar is met de Eredivisie scorend vermogen bewezen (in de Süper Lig bij Galatasaray, red.).”

Bruma (25) is gebaat bij vertrouwen, weet De Jong. “Tegelijkertijd vind ik dat hij op een leeftijd is dat het ook uit hemzelf moet komen. Bruma is international van Portugal, het is niet voor het eerst dat hij in het buitenland speelt. We doen er alles aan om hem te helpen, zoals we dat bij al onze spelers doen. Ik zie dat Bruma zelf ook onder de situatie gebukt gaat, hij voelt feilloos aan dat hij niet levert wat er van hem wordt verwacht.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Gudde praat met Ajax: 'Je kan moeilijk zeggen dat de solidariteit ervan af spatte'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Ronaldinho verruilt na een maand de gevangenis in Paraguay voor huisarrest

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

'Fantastisch werk' Cocu: 'Daarmee heeft hij me de rest van m'n leven veroverd'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

'Krijgt Ajax geen 50 miljoen voor Van de Beek, dan betalen ze AZ geen 15 miljoen'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *