Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

“Dankzij Robben word ik in het dorp nog altijd aangesproken als El Presidente”

"Dankzij Robben word ik in het dorp nog altijd aangesproken als El Presidente"

“Dankzij Robben word ik in het dorp nog altijd aangesproken als El Presidente”

Voor amateurclub SV Bedum is de terugkeer van Arjen Robben naar FC Groningen extra bijzonder. Oud-voorzitter Edwin van Zanten maakte de opmars van de wereldster vanaf het begin mee, en moest zelfs zakendoen met Real Madrid.

Danny Vos
BEDUM

Van Zanten kan zich nog goed heugen hoe de kleine Robben over het veld van Bedum dartelde. “Je loopt hier het dorp in en iedereen kent wel een verhaal over Robben”, zegt de oud-voorzitter van SV Bedum in gesprek met VoetbalPrimeur. “De mooiste verhalen zijn natuurlijk dat hij een wedstrijd in zijn ééntje kon beslissen. Werd het 20-0 dan scoorde hij er 18. Werd het 10-0 dan scoorde hij er acht. Je hoefde geen hooggeleerde te zijn om te zien dat hij ongelofelijk veel talent had.”

Van Zanten kan de spectaculaire terugkeer van Robben naar Groningen nog nauwelijks bevatten. “Het is echt ongelofelijk. Die jongen verdient een pluim, nee een standbeeld op de Grote Markt in Groningen. Het is een wereldspeler. En dat hij dan gewoon naar FC Groningen gaat… in één woord geweldig. Ik krijg er weer kippenvel van!”

Betalingsregeling met Real Madrid
De oud-voorzitter maakte zelf ook de nodige avonturen mee door Robben. Zo klopte Real Madrid opeens bij SV Bedum aan. “Toen Robben van Chelsea naar Madrid ging kregen wij als club ook een percentage. Madrid is een van de rijkste clubs van de wereld, dus je verwacht niet dat dat een probleem is. Nou, ze vroegen ons of ze dat in termijnen mochten betalen. Je verzint het niet. Als Real Madrid zijnde. Een betalingsregeling… Geweldig.”

Van Zanten hield aan de desbetreffende transfer niet alleen een mooi bedrag over. “We hadden toen natuurlijk veel contact met de bestuursleden van Real Madrid. Toen werd ik door hen aangesproken met de titel El Presidente. Toen ze dat hier op de club te horen kregen werd dat gelijk mijn nieuwe naam.’’ De oud-voorzitter kan er wel om lachen. “Zelfs als ik nu in het dorp loop word ik nog aangesproken met El Presidente.”

Of Robben ooit nog een keer een terugkeer maakt naar de plaatselijke amateurclub durft Van Zanten nog niet te zeggen. “Maar ik hoop het. Dat zou de cirkel helemaal rond maken. Maar wat hij nu heeft gedaan is al fantastisch.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Vriends bij Slimste Mens: 'Voordeel van mijn beroep: de lat ligt niet zo hoog'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Na de loting van vanmiddag is speelschema Europees voetbal eindelijk rond

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Siem de Jong toch op zijn gemak in de coronabubbel met Mickey en Donald

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

PSV op de transfermarkt: blijft Dumfries, komt Van Ginkel weer?

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *