Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

‘Dan mist Ziyech dus inkomsten, waarmee hij maar akkoord moet gaan’

'Dan mist Ziyech dus inkomsten, waarmee hij maar akkoord moet gaan'

‘Dan mist Ziyech dus inkomsten, waarmee hij maar akkoord moet gaan’

De FIFA, UEFA en spelersvakbond FIFAPro moeten hun financiële reserves gebruiken om clubs die in nood zitten te helpen, zeggen zaakwaarnemers Rob Jansen (Wasserman) en Revien Kanhai (Forza Sports Group) tegen de NOS.

De FIFA werkt momenteel aan een plan waardoor clubs spelers met een aflopend contract langer kunnen binden. Kanhai vraagt zich af of Ajax-speler Hakim Ziyech daar wel trek in heeft. “Het is zo’n complex geheel, alle systemen hebben invloed op elkaar, dus dat wordt wel problematisch.”

Hij neemt Ziyech als voorbeeld. “Vanaf 1 juli is hij van Chelsea, waar hij – neem ik aan – meer gaat verdienen. Zijn contract wordt, als de plannen van de FIFA doorgaan, dan als het ware enkele maanden bevroren. Dan mist hij dus inkomsten, waarmee hij maar akkoord moet gaan. Spelers zijn ook ondernemers. Ga je als onderneming dan zomaar akkoord met een verlies in omzet op je boekjaar? Iedereen zal daar in diezelfde situatie akkoord mee moeten gaan, en niet enkele spelers.”

De FIFA moet zijn verantwoordelijkheid nemen en de clubs helpen, zegt Kanhai. “De voetbalwereld heeft geen regering. De FIFA is eigenlijk de aansturende regering en die heeft naar mijn weten genoeg financiële reserves”En waar nodig moeten de financieel sterkere clubs de kleinere steunen. Het is een uitzonderlijke situatie. Net als in de Europese Unie moeten we er met elkaar voor zorgen dat de markt gezond blijft.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Kans op geen publiek in Eredivisie in 2020: 'Dan ben je weer terug bij af'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Swart over Eredivisie-slot: "We staan toch ook al heel het seizoen bovenaan?"

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Burgemeester staat PSV-trainingen niet toe: 'Wat KNVB ook wil, het gebeurt niet'

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

'Ik heb veel geleerd van Jaap Stam, ondanks dat hij vroeger verdediger was'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *