Laatste voetbalnieuws lees je op voetbalshirt.com

Ajax NieuwsEredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Blind praatte veel met Promes: ”We hebben het erover gehad” – voetbalshirt.com

Papa Blind geniet: ''Ik ben blij dat ze het goed getimed heeft''

Daley Blind is dit seizoen een belangrijke pion in het spel van Ajax. Vooral met zijn goede passes lijkt de verdediger gewichtig. Dat ziet Blind zelf ook.

“Ik heb passing echt een kracht van me willen maken door me heel bewust verantwoordelijk te voelen voor iedere bal die ik geef”, vertelt Blind in gesprek met Voetbal International. “Speel iemand in op zijn juiste been met de juiste snelheid, zodat hij er een goede voortzetting aan kan geven. Vaak vooruit. Ik probeer iedere pass een boodschap mee te geven met de bal die ik speel, dat heb ik echt geleerd in de opleiding.”

Ook in de wedstrijd tegen ADO viel het op. “Tegen ADO heb ik denk ik één foute pass gegeven, de eerste bal die ik speelde”, lacht Blind. “In de jeugd heb ik geleerd, ook door veel beelden te bekijken, dat je vaak meer tijd hebt dan jezelf denkt. Je hebt vaak toch nog een paar meter, waardoor je ook nog één of twee seconden hebt om alsnog een goede oplossing naar voren te vinden.”

Blind praat ook vaak met de voorhoede. “Met Quincy (Promes, red.) en Dusan (Tadic, red.) bijvoorbeeld. Met Hakim (Ziyech, red.) is de klik snel gegroeid, hij voelt heel goed aan wat ik ga doen. En Quincy weet inmiddels dat ik zonder te kijken een bal tussen de linies door kan spelen. In het begin verwachtte hij het soms niet, maar we hebben het erover gehad.”

Source link

Related posts
Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Coëfficiëntenstrijd: nóg geen troostprijs voor uitgeschakeld Nederland

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Inter wint in leeg stadion, ook topper tegen Juventus zonder publiek

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Voetbalbond KNVB neemt vooralsnog geen maatregelen na eerste besmetting

Eredivisie NieuwsVoetbalnieuws

Spelers AZ balen van fouten: 'Onwijs klote, maar fantastisch Europees seizoen'

Laatste nieuws in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *